29 veebruar 2008

Nikon D60 Photopointis saadaval

Paistab et täpselt kuu aega tagasi välja kuulutatud Nikon D60 on juba Photopointis saadaval!

Kere maksab 9490.-
18-55 KIT 10 890.-
18-55 VR KIT 11 790.-

21 veebruar 2008

Looduse Aasta Foto 2008 pildid vaatamiseks väljas

Looduseomnibussi lehel on vaatamiseks väljas kõik Looduse Aasta Foto 2008 konkursile laekunud fotod! Konkursile laekus ligi 7000 fotot pea 800 -lt autorilt. Pidulik auhinnatseremoonia toimub 13. aprillil Tallinna Linnahallis.

Pilte näeb siit.

________________________________________

Head loodusfotosõbrad!

Nüüd on meil kõigil võimalus vaadata fotovõistluse “Looduse Aasta Foto 2008” pilte ning neid hinnata www.looduseomnibuss.ee/lafoto. Zürii, kuhu kuulusid Rein Maran (esimees), Peep Puks, Tiit Pääsuke, Sirje Tooma, Kaupo Kikas, Kaari Saarma, Tõnu Talpsep ja Pekka Luukola Soomest, on oma otsused juba teinud. Nüüd on meie kord. Internetiauhinnad pole küll suured, aga piltide vaatamine on tore. Naudime pilte ja hindame neid nagu koolis ühest viieni. Viis on parim.

Jaan Riis,
Fotovõistluse Looduse Aasta Foto korraldaja

Green Clean toob turule puhastuskomplekti digipärale

Green Clean toob müügile keskformaadi digipäradele mõeldud puhastuskomplekti.
Kõik digitaalsed pildisensorid (CCD ja CMOS) on tundlikud ja õrnad seadmed. Parim meetod nende puhastamiseks oleks kontaktivaba kuid reaalselt satub sensori pinnale mustust, mida suruõhuga eemaldada pole võimalik.
Kaheosalise puhastusprotsessi esimese sammuna eemaldatakse sensori pinnalt tolm ja lahtised osakesed. Selleks on komplektis spetsiaalse ventiilotsikuga HiTech 400ml suruõhk ning antistaatiliste Thunderon harjastega puhastuspintsel.
Teise sammuna eemaldatakse kleepunud mustus spetsiaalse puhastusvedeliku ja ülipehme Silky Wipe puhastusriidega.
Green Clean sensoripuhastusvedelik ei sisalda alkoholi ega aktiivseid puhastusaineid kuid suudab sellele vaatamata lahustada rasvased/õlised jäägid ning muu jääkmustuse.
Silky Wipe puhastusriie on tehtud tihedast äärmiselt pehmest kangast ega sisalda keemilisi sidematerjale ja pleegitajaid. Riide imavus on aeglane, seega on puhastusprotsess efektiivsem.
Komplekti kuuluvad esemed peaksid müügile ilmuma ka eraldi.


Allikas: www.photopoint.ee

Vaata ka: www.green-clean.at

20 veebruar 2008

Kodak uuendab Portra 400 filme

Uuendatud Portra 400NC ja 400VC negatiivfilmid pakuvad peenemat tera.


Kodak laseb välja uuendatud Portra 400NC ja 400VC värvinegatiivid. Firma sõnul pakuvad uuendatud versioonid väiksemat teralisust võrreldes senistega. Portra filmid on välja töötatud edastamaks naturaalseid nahatoone portreefotograafias. Lisaks on Portra filmide emulsioon kaetud paremaks tulemuseks skänneerimisel. Uuendatud filmide pakendid tunneb ära "Even Finer Grain! kirja järgi. Müügile jõuavad uuendatud filmid siis kui eelmise põlvkonna omad on ladudest ära müüdud.

Tamrac tutvustas Las Vegases PMA messil uusi tooteid

PMA 2008 messil tõi Tamrac välja valiku uusi ja täiendatud tooteid.


Expedition mudelivalik
Tamraci populaarset Expedition seeriat on peetud fotoseljakottide standardiks alates 2005. aastast. Uutele seljakottidele on lisatud polsterdusega esitasku erinevas mõõdus sülearvutite kandmiseks. Teise muudatusena on fotokoti sees uus sisujaotussüsteem, mis lubab mahutada kaks peegelkaamerat koos objektiividega (välja arvatud Expedition 5584). Täiesti uue mudelina lisandus valikusse Expedition 6x (mudel 5586), mis mahutab kaks kaamerakeret koos paigaldatud f2.8 standardsuumidega.

Omadused:
  • Vahtplastiga polsterdatud esitaskud sülearvutite jaoks: alates 8” (Expedition 4x) kuni 17” sülearvutini (Expedition 8x)
  • Tõhustatud niiskuskindlusega tõmblukud
  • Uus kohandatav sisu mahutab kaks peegelkaamerat koos kinnitatud objektiividega (välja arvatud 5584).



    Adventure 10 - seljakott fototehnikale ja sülearvutile
    Täielikult polsterdatud alaosa mahutab professionaalse digipeegli (Canon EOS 1D või Nikon D seeria) koos akutalla ning kuni 20 cm pikkuse suumobjektiiviga, hulga lisaobjektiive, välklambi ning lisavarustuse. Kiire ligipääsuga polsterdatud eraldi tasku mahutab kuni 17" ekraaniga sülearvuti ilma seejuures fotovarustust häirimata. Mahukas ülemises osas saab hoida isiklikke asju ja varustust.



    Adventure Messenger 5 - kott fototehnikale ja sülearvutile
    Õhukese profiiliga arvuti/fotokott mahutab kuni 18 cm pikkuse suumobjektiiviga digipeegli, mitu lisaobjektiivi (ka 70-200 f2,8), välklambi ning 13" ekraaniga sülearvuti.



    Safari kollektsioon - vutlarid kompaktkaameratele
    Tehismaterjalist erineva mustriga vutlarid väikestele digikompaktidele ning mobiiltelefonidele on saadaval kahes mõõdus. Vutlaril on magnetsulguriga klapp, elastsest materjalist küljed, vööklamber ning eemaldatav õlapael.



    Topanga kollektsioon - nahast vutlarid kompaktkaameratele
    Eksklusiivne värvitud nahast kollektsioon õhukestele digitaalkaameratele. Vutlaril on magnetsulguriga klapp, elastsest materjalist küljed, vööklamber ning eemaldatav õlapael.



    Aero65 - video/fotokott
    Aero 65 mahutab digitaalse videokaamera või digitaalse fotokaamera koos lisavarustusega. Kotil on külgtaskud mälukaartide ja pisema varustuse jaoks, kohandatavate tükkidega sisu, polsterdatud käepide, vööaasad ning eemaldatav ja reguleeritav õlarihm.



    T31 - video/fotokott
    T31 mahutab koos objektiiviga digipeegelkaamera või digitaalse videokaamera ning lisavarustuse. Kotil on tõmblukuga esitasku mälukaartide ja akude tarvis, polsterdatud põhitasku, kohandatavate tükkidega sisu, eemaldatav ja reguleeritav õlarihm, vööaasad ning kandekäepide.

  • Allikas: www.photopoint.ee

    DeStudio Vaal galeriis


    Pärast tosina aastast pausi esinevad Peeter Laurits ja Herkki Erich Merila taas DeStudiona, avades Vaal galeriis sõbrapäeval 14. veebruaril näituse “veetlus@õõv”.

    Kuuludes 1990ndatel esile kerkinud fotograafide põlvkonna eesotsa, oli DeStudiol määrav roll fotograafia uue käsitluse kujunemisel, mis aitas kaasa foto jõudmisele kunstimaailma marginaaliast selle keskmesse.

    Uuendusliku pildikeele poolest tuntud tandemi tähtsus ei seisnenud aga ainult huvitavates tehnilistes lahendustes, vaid just uudses kontseptsioonis ja lähenemises, mistõttu on Lauritsat ja Merilat peetud ka esimesteks postmodernismi “maaletoojateks”.

    Lauritsa enda iseloomustuses on DeStudio kui virtuaalne looja, ilma füüsilise olemasoluta ning individuaalse ühtsuseta kunstnik. Kõige paremini ilmestab DeStudio loomingut ehk sõna dekonstruktsioon, nende kunagistes eesmärkideski on ära märgitud isikustatud autoripositsiooni dekonstruktsioon ning püüe segada piire tavapäraste vastanduste nagu ilus-inetu, kunst-mittekunst, tõeline-fiktiivne, kultuuriline-looduslik jne vahel. Lauritsa ja Merila tööd tegid huvitavaks ka meediamanipulatsioonid ning mängud imagoloogiaga, töödele on tänaseni iseloomulikuks jäänud ka nende lavastuslik element.

    Käesoleval näitusel “veetlus@õõv” kujutavad Laurits ja Merila ihulist ilma keerutamata, lõhe tajumist rõhutavana. Autorid kommenteerivad: “Me ihume seda vägivaldset ja imelist, mis on seotud tahtega avada silmad, näha näost näkku seda, mis toimub, seda, mis on. Ja me ei teakski seda, mis toimub, kui me ei teaks midagi äärmisest mõnust, kui me ei teaks midagi äärmisest valust.”

    Nagu näituse pealkirjastki näha, on selgi korral tegemist tavamõistes vastandlike nähtuste kujutamisega. Paaris töötava DeStudio puhul, kes töötavad kord tandemina, kord vastasmängijatena, ei tohiks imestada, et nende huviorbiidis on jätkuvalt vastandlikud kategooriad, emb ja kumb, kumb@emb ja emb@kumb. Tihti on nende vastandlikkus päris kirglik, eriti aga sellel näitusel. “Ei ole olemas ühtki tülgastuse vormi, mille sugulust ihaga me ei võiks ära tunda. Mitte, et õud kunagi võiks segi minna veetlusega, aga kui teda ei suudeta tõkestada, hävitada, siis õud võimendab veetlust.”
    Innustust on saadud George Bataille`lt, kellelt on laenatud pilku, kehaosi, sõnu ja lauseid.

    Näitus jääb avatuks 4. märtsini.

    13 veebruar 2008

    2007 aasta World Press Photo võitjad selgunud

    Järjekordselt on valitud aasta parimad World Press Photo pressifotod ning ka sel aastal tuleb tunnistada, et paljud auhinnalised kohad läksid fotodele, millel jäädvustatud vägivald ja veri. Tähelepanu tasuks pöörata ka suundumusele, et mitme auhinnalise pildi tehniline kvaliteet jätab palju soovida mis näitab, et sel aastal pöörati kvaliteedist enam tähelepanu pildi sõnumile.

    Galerii: siin.

    12 veebruar 2008

    Panasonicult 32GB SDHC kaart

    Panasonic teatas täna maailma esimese 32 GB SD High Capacity (SDHC) Class 6 mälukaardi turuletoomisest käesoleva aasta aprillis. Kaardi jaehind saab olema üle 7000 krooni.

    Polaroid lõpetab filmitootmise

    Aasta tagasi lõpetas Polaroid oma kuulsate kohe pildi ilmutavate kaamerate valmistamise. Nüüd teatasid nad, et lõpetavad koheselt ka kaameratele vajaliku ilmutusmaterjali ja paberi tootmise. Ladudesse toodetakse valmis kogus, mis peaks 2009 a. lõpuni vajaduse katma. Edasi ollakse valmis oma tehnoloogiat huvitatud nishitootjale edasi litsenseerima. Polaroidi USA tehases kaotab sellega seoses 150 inimest oma töö. Polaroidi hiilgeaegadel oli seal palgal 15-tuhat töötajat.

    Aasta Pulmafoto 2007 valitud

    Kaheksandat aastat toimunud konkursi eesmärgiks on pulmafoto žanri propageerimine ning möödunud hooaja parimate pulmafotode väljaselgitamine. Töid hindab žürii, lisaks on piiratud hääleõigus ka kõigil osavõtjatel.

    Sellel aastal hinnati 135 fotot 22-lt fotograafilt. Peažüriisse kuulusid rahvusvaheliste konkursside laureaadid Dennis Orchard ja Steve Tarling Inglismaalt ning Patric Raski Soomest, samuti eelnevate aastate tiitlivõitjad Annika Metsla ja Enno Rätsep.

    Konkursi „Aasta Pulmafoto 2007“ parimaks valiti Kristiina Männiku töö.
    2. koht - Maksim Chicherin.
    3. koht läks võrdsete hinnete põhjal jagamisele: Diana Unt ja Maksim Chicherin.

    Parima pruudifoto autoriks oli Edyth Raamat ja parimaks pulmareportaažiks Urmas Ääro foto.

    Vaata kõiki osalenud töid fotovõistluse galeriist.

    11 veebruar 2008

    Sigma 200-500mm F2.8 EX DG supertele

    Hiljuti tutvustas Sigma ülivõimsat telesuumi APO 200-500mm F2.8 EX DG, mis peaks turule jõudma selle kevade jooksul. Esmapilgul küll pigem suure lamava ämbriga sarnanev imeobjektiiv on maailmas esimene omataoline, millega saab pildistada 500mm pealt F2.8 avaga. Kuna objektiiv on nõnda valgusjõuline, saab sellele lisada ka spetsiaalse 2x telekonverteri ja fokaalvahemik on sel juhul juba 400 - 1000mm F5.6! Objektiivil on ELD ja SLD-vääristusega läätsed, mis tagavad kontrastse ja moonutustevaba pildi. Zoomimise ja teravustamise jaoks on objektiivile korpusesse lisatud Li-on aku BP-21 ja mugavuse mõttes on nii fokusseerimiskaugus, zoomiulatus ja ava näha ka objektiivi küljel asuval LCD-ekraanil.





  • 200 - 500mm F2.8 / 400 - 1000mm F5.6
  • Sisemine teravustamine
  • Avavahemik F2.8 - F22
  • Konstruktsioon: 17 elementi 13 grupis
  • Võttenurk: 12.3° - 5°
  • Lähim teravustamine: 150cm
  • Maksimaalne suurendusaste: 1:4.2
  • Diafragma labasid: 9
  • Tagumise filtri keere: 77mm
  • Mõõtmed: ca 24 x 73cm
  • Kaal: 15.7 kg


    Samas kategoorias objektiivi kaaluga on ka selle hind ~ 240000kr.
  • 10 veebruar 2008

    Gitzo nüüd Photopointist

    Käesolevast aastast esindab Photopoint kauplusteketi omanikfirma Nordic Digital AS ülemailmselt tuntud statiivitootjat Gitzo.

    Gitzo asutas Arsène Gitzhoven 1917. aastal Prantsusmaal. Kuni 1942. aastani toodeti fototööstuse tarvis kaameraid, päästikukaableid, katikuid (750 tk päevas) ning filmiraame. Teise maailmasõja ajal saadeti firma laiali.



    Tootmine taastus 1944. aastal ning statiivid ilmusid tootevalikusse 1950ndail. Arsène Gitzhoven läks 1960. aastal pensionile, firmat hakkas juhtima tema tütar Yvonne Plieger koos abikaasaga. Pühenduti laia valiku kvaliteetsete statiivide ja peade väljatöötamisele, tooteid eksporditi enam kui 54 riiki.
    Alates 1992. aastast muutus Gitzo üheks suurfirma Vitec Group osaks, mis koondab endas professionaalse fotograafia ja filmitööstuse jaoks varustuse tootjaid.
    Ajaloos on Gitzo nimel palju saavutusi. Näiteks valmistas Gitzo 1994. aastal esimesena maailmas süsinikfiibrist statiivi ning 1996. aastal magneesiumist statiivipea.

    Gitzo tootevalik on saadaval Photopoint kauplustes. Tootevalik peaks oluliselt laienema käesoleva aasta teises kvartalis, kui müüki saabuvad 2008. aasta mudelid.

    Gitzo statiivid, üksjalad ning statiivipead on müügil Photopointi kauplustes.

    Vaata lisaks: www.gitzo.com

    Allikas: Photopoint.ee

    Pentax K20D

    Kõrge sooritusvõimega vahetatavate objektiividega digitaalne peegelkaamera nõudlikule fotohuvilisele

    Uus objektiivide optilisi omadusi maksimeeriv pildisensor ning suur hulk pildistamisrõõmu pakkuvaid omadusi

    PENTAX Corporation annab uhkusega teada uuest vahetatavate objektiividega digitaalsest peegelkaamerast PENTAX K20D. See keskklassi mudel pakub nõudlikule amatöörile suurepärast pildikvaliteeti, edasijõudnute funktsionaalsust ning silmapaistva kasutusmugavust ja usaldusväärsust.
    Kaamera jaoks on välja töötatud uus pildisensor, mis tagab PENTAX objektiivide optimaalse sooritusvõime. Kaamera pakub kõiki funktsioone ja omadusi, mis on vajalikud digitaalfotograafia meeldivaks ja lihtsaks muutmiseks.

    K20D on välja töötatud populaarse PENTAX K10D baasil, mis lisaks suurele huvile ja tunnustusele võitis aastal 2007 kogu maailmas ka palju mainekaid auhindu.

    Uus spetsiaalselt K20D jaoks väljatöötatud CMOS pildisensor tagab PENTAX objektiivide optimaalse sooritusvõime. 14,6 efektiivset megapikslit ning uusim müratasandustehnoloogia aitavad eelkäijaga võrreldes pakkuda veelgi paremat pildikvaliteeti.

    K20D funktsioonide hulka kuuluvad muuhulgas uus Custom Image funktsioon, mis võimaldab fotograafil seadistada pilditöötlusparameetreid; täiustatud SR värinastabilisaator; põhjalik DR tolmueemaldussüsteem; usaldusväärne särimõõtesüsteem ning tolmu- ja niiskuskindel kaamerakere. Tulemusena vastab K20D täielikult nõudliku amatööri nõudmistele.


    Peamised omadused

    1. Kõrge pildikvaliteet
    [1] Uus CMOS pildisensor:

    K20D kaameral on hiljuti väljatöötatud CMOS pildisensor mõõtudega 23,4 × 15,6 mm. Eelmiste pildisensorite baasil omandatud kogemuste põhjal vähendas PENTAX pikslivälja ümber jäävate vooluringide pindala eesmärgiga laiendada valgustundlikku ala. Kaamera sügavus vähenes seega 60 protsendini. Kuna sensor tuvastab väga täpselt diagonaalset valgust, suudab see tagada PENTAX objektiivide optimaalse sooritusvõime. Digitaalne müra püsib minimaalsena, kuna sensor tõstab automaatselt omaenda tundlikkust, võimaldades erifunktsiooni abil toimida vahemikus ISO 100 kuni ISO 6400.
    [2] 14,6 efektiivset megapikslit:
    K20D uuel CMOS sensoril on umbes 14,6 efektiivset megapikslit ning kõrge sooritus- võimega pildiprotsessor. Nende kahe koostöös sünnivad peente detailide ja rikkalike üleminekutega loomulikud ning elutruud pildid. K20D funktsioonide hulka kuulub ka Custom Image, mis võimaldab fotograafil loovuse väljendamiseks valida kuue erineva pilditöötlusmeetodi hulgast.
    [3] Kõrge sooritusvõimega PRIME pildiprotsessor:
    K20D sisaldab PENTAX poolt väljatöötatud PRIME (PENTAX Real Image Engine) pildiprotsessorit, mis on välja töötatud eksklusiivselt PENTAX digi- peeglite jaoks. PRIME tagab elutruude värvide ja selge kujutisega pildid. Pildiprotsessoril on DDR2 (Double Data Rate 2) mälu, mis tagab andmete kiire liikumise.

    2. PENTAX SR värinastabilisaator
    K20D varustusse kuulub PENTAX poolt väljatöötatud pildistabilisaator, mis vähendab kaamera värina mõju piltidele ka nõudlikes pildistustingimustes nagu teleobjektiivi kasutamisel, öövõttel, hämaras pildistamisel või pikkade säriaegade puhul päikeseloojangul. Mehhanism tuvastab kaamera liikumise integreeritud sensori abil ning saadud signaali alusel nihutab magnetvälja abil CMOS sensorit vastavalt vajadusele vertikaal- ja horisontaalsihis. Taoline stabilisaator pakub silmapaistvat kompensatsiooniefekti ulatusega 2,5 kuni 4 säriaja astet. Tulemusena puudub vajadus spetsiaalsete stabilisaatoriga objektiivide järele, kuna kaamera ees saab kasutada praktiliselt kõiki eksisteerivaid PENTAX objektiive.*
    * Süsteemiga ühilduvad objektiivid: PENTAX K-, KA-, KAF- ja KAF2-bajonetiga objektiivid. M42 keermega objektiivid (adapteri abil) ning 645- ja 67-süsteemi objektiivid (adapteri abil). Osade objektiivide puhul ei pruugi kõik funktsioonid toimida.

    3. Uus Live View funktsioon
    K20D kaameral on uus Live View funktsioon, mis võimaldab fotograafil kasutada kadreerimisel kaamera tagaosas olevat LCD monitori. Taoline omadus on äärmiselt kasulik olukorras, kus võttepunkt asub fotograafi suhtes kõrgel või madalal. Live View funktsioon võimaldab fotograafil kontrollida ekraanil ka värinastabilisaatori toimet.

    4. Laiendatud dünaamilise ulatuse funktsioon
    K20D kaameras on dünaamilise ulatuse laiendusfunktsioon, mis lubab vältida valgeks põlenud alasid säilitades samal ajal õige kontrastsuse. 1EV suurune laiendusefekt aitab jäädvustada ilusaid rikkalike üleminekutega kujutisi.

    5. Põhjalik DR tolmueemaldussüsteem: ennetus, eemaldus ja kontroll
    K20D varustuse hulka kuulub ka kasutajasõbralik DR tolmueemaldussüsteem, mis välistab tolmu kleepumise CMOS sensori (või madalpääsfiltri) pinnale. PENTAX SP (Super Protect) pinnavääristus kaitseb sensori pinda efektiivselt tolmu ja plekkide eest. Kui pinnale siiski on tekkinud tolm, eemaldatakse see SR süsteemi abil sensorit raputades. Viimaks langeb sensorilt eemaldatud tolm SR seadme põhjas olevale kleepribale. Sellega on sama tolmu edasine liikumine sensorile välistatud.
    Uuendatud DR süsteemi varustusse kuulub ka Dust Alert hoiatusfunktsioon, mis lubab kasutajal kontrollida pildisensori tolmusust.

    6. Custom Image funktsioon piltide töötlemiseks
    K20D uus Custom Image funktsioon võimaldab valida kasutajal kuue rezhiimi hulgast ning seadistada pilditöötlusparameetreid vastavalt oma soovile. Muuta saab pildi tonaalsust, värviküllust, kontrastsust ning teravust. Seadistamise käigus saab teha proovipilte ning veenduda seadistuste soovitud toimes.

    7. Paindlik särisüsteem tõetruude tulemuste saamiseks
    [1] Hyper Program funktsioon:
    K20D Hyper Program funktsioon laseb fotograafil käepidemel oleva valikuketta abil lülituda programmrezhiimist (P) koheselt säriajaprioriteedi (Tv) või ava- prioriteedi (Av) rezhiimi. Programmrezhiimi naasmiseks tuleb vaid vajutada päästiku kõrval olevat rohelist nuppu.
    [2] Hyper Manual funktsioon:
    Manuaalrezhiimis pildistamisel valib kaamera rohelise nupu vajutamisel automaatselt korrektse särituse.
    [3] Tundlikkuse prioriteediga rezhiim:
    K20D kaameral on uus tundlikkuse prioriteediga (Sv) rezhiim, mille ülesanne on valida optimaalne avaarvu ja säriaja kombinatsioon fotograafi poolt määratud tundlikkuse alusel. Tundlikkust saab silmapilkselt nihutada (sammuga 1/2 või 1/3 astet) valikuketta abil.
    [4] Säriaja+avaprioriteediga rezhiim:
    TAv rezhiim (säriaja+avaprioriteet) kasutab ära digitaalkaamerate võimalust muuta tundlikkust suvalisel ajahetkel. Tulemuseks on rezhiim, mille puhul fotograaf valib avaarvu ning säriaja, kaamera valib tingimustest sõltuvalt sobiva tundlikkuse.

    8. Selge ja ere pildiotsija
    K20D klaasist pentaprisma pakub 95% vaatevälja ning 0,95× suurendust, mis muudavad kadreerimise ja teravustamise oluliselt mugavamaks. Koos Natural-Bright-Matte II mattklaasiga on tulemuseks suur ning ere pilt pildiotsijas.

    9. Tolmu- ja ilmastikukindel konstruktsioon
    K20D kere sisaldab 74 tihendit, mis muudavad konstruktsiooni niiskus- ja tolmukindlaks. Tihendiga on peale päästikunupu varustatud ka kõik teised nupud/hoovad/kettad. Tänu sellele saab K20D abil muretult pildistada nii vihmas kui ka tolmustes kohtades.

    10. Sarivõte kiirusega kolm kaadrit sekundis
    Liikuva objekti või muutuvate ilmete jäädvustamiseks võimaldab K20D pildistada sarivõtet kiirusega kuni 3 kaadrit/sek (kuni 38 kaadrit järjest). Uus kiire sarivõte lubab pildistada kuni 115 kaadrit kiirusega 21 kaadrit/sek**.
    ** Kiire sarivõtte puhul on pildi pikslite arv fikseeritult 1,6 megapikslit.

    11. Suur laia vaatenurgaga LCD monitor
    K20D kaamera tagaosas on suur 2,7-tolline värviline LCD monitor, mille lai vaatenurk võimaldab fotograafil näha selget pilti 160° nurga all nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. Uus Live View funktsioon võimaldab kasutada LCD monitori kadreerimiseks. Taasesitusel saab pilte ekraanil suurendada, võimaldades seega kontrollida pildi teravust ning detaile.

    12. 11 punktiga täpne lai automaatteravustamise ala
    K20D keerukal SAFOX VIII automaatse teravustamise süsteemil on 11 punkti (üheksa ristsensorit keskosas) mis teostavad automaatset teravustamist äärmise täpsusega ka kaadri servas asuva objekti puhul. Teravustamiseks kasutatud sensori punkt süttib pildiotsijas punasena ning võimaldab kiiresti kontrollida AF süsteemi tööd.

    13. Võimas laetav aku
    K20D uus suure mahtuvusega liitiumaku võimaldab pildistada umbes 740 kaadrit*** täielikult laetuna. Tänu energiasäästlike skeemide kasutamisele on voolutarve oluliselt väiksem.
    *** PENTAX tingimustel toimunud testide käigus saadud tulemus. Kasutati D-LI50 liitiumakut, pildistati välklambita.

    14. Muud omadused
    1) 16-segmendiline särimõõtmine, keskmestav ning punktmõõtmine katavad suure hulga fotograafilisi situatsioone
    2) Usaldusväärne katik peab vastu üle 100 000 võtte.
    3) Jäik roostevabast terasest kere
    4) 36 erifunktsiooni kaamera töö kohandamiseks
    5) Universaalset tüüpi X-sünkropesa (uus omadus)
    6) RAW nupp failivormingu kiireks vahetamiseks
    7) Digitaalne eelvaade särituse kontrollimiseks
    8) Eraldi müüdav akutald (D-BG2) vastupidavuse pikendamiseks
    9) Üheksa digitaalfiltrit loominguliste efektide loomiseks
    10)Keresisene RAW failide "ilmutamine" JPEG ja TIFF vormingusse
    11)Ühilduvus SDM objektiivide vaikse ja kiire automaatse teravustamisega
    12)Kaameraga kaasasoleval CD-ROM plaadil on PENTAX PHOTO Laboratory 3 (RAW failide töötlustarkvara), PENTAX PHOTO Browser 3, pildihaldur ning PENTAX REMOTE Assistant 3 (kaamera juhtimine arvuti abil).

    • PENTAX ja smc PENTAX on PENTAX Corporation kaubamärgid.
    • PENTAX PHOTO Laboratory, PENTAX PHOTO Browser, PENTAX REMOTE Assistant ja SDM on PENTAX Corporation kaubamärgid.
    • Kõik muud brändi- ja tootenimed on nende omanike kaubamärgid.
    • Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda.

    Allikas: Pentax Eesti

    Looduse Aasta Foto 2008 tööde esitamiseks on jäänud loetud päevad

    Fotovõistlus Looduse Aasta Foto 2008 - tööde esitamiseks on jäänud loetud päevad

    Looduse Omnibuss ja Nordea Pank kutsuvad kõiki loodusfotohuvilisi ka sel aastal osalema võistlusel Looduse Aasta Foto 2008.

    Tänavune tööde esitamise tähtaeg on harjumuspärasest varasem – 10. veebruar.

    Konkursile ootame osalema täiskasvanuid, noori ja lapsi loodusfotodega, millel on jäädvustatud Eestimaa looduse mitmekesisust ja põhjamaist ilu. Iga osaleja võib võistlusele esitada kuni 12 fotot.

    Järjekorras juba kaheksas fotovõistlus on aasta-aastalt muutunud üha populaarsemaks. Eelmisel aastal osales meie võistlusel ligi 600 loodusfotograafi rohkem kui 5000 tööga. Loodame ka sellel aastal rohket osavõttu. Tänu koostööpartneritele ja toetajatele on auhinnafond veidi kasvanud ning ületab tänavu 200 000 krooni piiri.

    Võitjad selgitab välja tunnustatud fotograafidest, kunstnikest ja loodusetundjatest koosnev rahvusvaheline žürii eesotsas Rein Maraniga. Fotovõistluse võitjad kuulutatakse välja 13. aprillil Tallinna Linnahallis, kus parimate võistlustööde autoritele jagatakse keraamik Anne Türni valmistatud Tantsiva Hundi skulptuure. Žürii valib võidutööde hulgast välja ka Looduse aasta foto 2008. Pildi autorit tunnustatakse Suure Hundi tiitliga.

    Lõpuüritusel esitleme uut „Loodusfoto Aastaraamatut 2006-2008“, kus lisaks kahe viimase aasta parematele piltidele on sees ka tänavu tunnustatud tööd. Album annab hea ülevaate meie loodusfotograafia arengutest ja tänasest seisust