26 august 2008

Canoni kauaoodatud EOS 50D, 18-200 mm suumobjektiiv ning neli uut kompaktkaamerat.

Täna on Canoni päev. Viimastel kuudel oli palju spekuleeritud uuest digipeeglist EOS 50D. Täna tõmbas Canon kuulujuttude otsad kokku ja esitleski uut peegelkaamerat kogu selle hiilguses.

Lisaks digipeeglile tõmbas kaameratootja katte ka uuelt suumobjektiivilt ning neljalt kompaktkaameralt. Photokina`ni on aga veel mitu nädalat ning arvatavasti pole Canon tänasega veel kõiki oma ässasid välja ladunud.

Canon EOS 50D

See digipeegel on loodud asendama Canoni keskklassi aparaati EOS 40D. Välimuselt on 50D väga sarnane oma eellasele. Tõsisemad muudatused peituvad aga kere sisemuses.

Suurendatud on megapikslite arvu - uuel aparaadil on 15,1 efektiivse megapiksliga sensor. 40D Digic III pilditöötlusprotsessor on vahetatud kiirema Digic 4 protsessori vastu.

Uus protsessor võimaldab suurenenud pikslite arvu juures klõbistada sarivõtet sama kiiresti kui 40D-mehed seda teevad. Samas teeb uus protsessor võimalikuks uued funktsioonid nagu näotuvastus, digimüra vähendamise funktsioon, uued valgustuse optimeerimise seaded ning võimalus valida kahe RAW pildifaili suuruse vahel - 7 ja 3,8 MP.

Canon EOS 50D peegelkaamerat võib poodidesse müügile oodata septembri lõpul-oktoobri algul. Kere hind saab maksma alla 25 000 krooni.

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Koos uue digipeegliga esitleb Canon ka uut 11x suumiga objektiivi fookuskauguste vahemikuga 29-320 mm (35 mm ekvivalendina).

Uuel objektiivil on sisseehitatud värinastabilisaator ning elementidel on Canoni enda väljatöötatud “Super Spectra” vääristus. Vääristus koos asfäärilise elemendiga viib sisepeegeldustest tekkinud fotokvaliteedi languse miinimumini ning kindlustab teravad kontuurid ka kaadri servades.

Canon PowerShot SX110 IS

PowerShot SX110 IS on 10x suumiga kompaktkaamera. Sellel, nagu ka teistel täna kuulutatud kompaktidel, on optiline (objektiivisisene) värinastabilisaator. See on digikompaktide puhul üpris kõva sõna.

SX110 IS sensoril on 9 miljonit efektiivset pikslit, suur, 3,0" LCD ekraan, liikumistuvastus, näotuvastus, automaatne punasilmsuse vähendamine, 20 pildiprogrammi ning uus lihtsustatud menüüreþiim algajaile. Aparaat töötab kahe AA patareiga.

Canon PowerShot A1000 IS, A2000IS ja E1

Kõigil kolmel kaameral on 10 efektiivset megapikslit, objektiivisisene värinastabilisaator, pilditöötlusprotsessor (DIGIC III), lähim fookuskaugus (3m) ning ühised pildiprogrammid.

Kaamerad erinevad Objektiivi, LCD-ekraani ning disaini poolest. A1000 IS ja E1 objektiivid on 4x suumiga ning nende LCD ekraanide diagonaaliks on 2,5". A2000 IS on veidi vingemate tehniliste näitajatega, omades 6x suumiga objektiivi ning 3,0" LCD ekraani.

E1 erineb oma kahest kambajõmmist Disaini poolest. Aparaadi loomisel on arvestatud naiste ilumeelt ning see tuleb turule roosa helesinise ja valge korpusega.

Kommentaare ei ole: