11 juuni 2008

Tammelinna raamatukogu fotoring lõpetas hooaja

Möödunud reedel avati Tartu linnaraamatukogu Tammelinna harukogus (Suur kaar 56) raamatukogu fotoringi esimene näitus. Vaatamiseks on väljas ringi liikmete endi poolt näituse jaoks valitud pildid.

Tammelinna raamatukogu fotoring alustas tegevust käesoleva aasta jaanuaris fotograafi ja juhendaja Rein Urbeli käe all. Veerandsajast registreerunust jäi alles kümmekond, kes viie kuu jooksul kord nädalas kokku tulid, et saada uusi teadmisi fotograafiast.

Ringi vanuseline koosseis on väga erinev – alates 8-aastasest koolipoisist ja lõpetades 70. eluaasta künnisel vanahärraga. Enne suvepuhkusele minekut lepiti kokku, et fotoringi töö jätkub sügisel ja siis juba kahes kohas: lisaks Tammelinnale ka Annelinna raamatukogus.

Juhendaja Rein Urbeli sõnul toimub tegevus vigadest õppimise põhimõttel. Üheskoos vaadatakse ja hinnatakse fotoringi liikmete tehtud pilte. Urbel peab väga oluliseks omaduseks vaatlemisoskust, mida algajatel fotograafidel on vaja arendada ja suunata.

Tehniliselt teeb kaasajal pildi heaks juba automaatika. Just nägemis- ja vaatlemisoskuse arendamiseks on ringüritustel tutvutud vanade meisterfotograafide loominguga, kelle pildiparemik valmis juba enne 1950. aastat. Ringi järgmisel hooajal on tutvumisjärge ootamas mitmed vanameistrid eesotsas Ansel Adamsiga.

Fotoringi näitust saab Tartus Tammelinna raamatukogus vaadata 16. juulini.

Kommentaare ei ole: