23 mai 2008

PENTAX Optio W60 — veekindel digitaalkaamera, sukeldumiseks kuni kaks tundi nelja meetri sügavusel

HOYA CORPORATION annab teada uuest PENTAX Optio W60 mudelist. Olles veekindlate kaamerate hulgas üks kergemaid, on Optio W60 varustatuduue 28mm lainurksuumiga (5×), sensoril on 10 efektiivset megapikslit ning veekindlus on ligikaudu 30% parem kui eelnevatel mudelitel. See võimaldab kasutada kaamerat kuni nelja meetri sügavuses vees kuni kaks tundi järjest.

PENTAX Optio W60


Peamised omadused

1. Optiline 5× suumobjektiiv tagab paindlikkuse kompositsiooni seadmisel
Optio W60 kompaktses keres olev suumobjektiiv katab fookuskaugused vahemikus 28 kuni 140 mm (35 mm ekvivalendina). Tänu objektiivi ainulaadsele konstruktsioonile ei ulatu see kaamera kerest suumimisel välja. Hea ulatus tagab paindlikkuse kompositsiooni valikul, olgu see siis maastik, arhitektuur või grupipildid kitsas toas. Kombineeritult digitaalsuumiga (umbes 1× kuni 5,7×) on suurenduse koguekvivalendiks 28,5×.

2. Täiustatud veekindlus
Optio W60 kaamerat saab kasutada kuni kaks tundi järjest kuni nelja meetri sügavuses vees. Tegemist on eelmiste mudelitega võrreldes 30% parema tulemusega. See sai võimalikuks tänu juhtnuppude täiustatud ehitusele ning muude sõlmede veekindluse tõstmisele. Optio W60 vastab JIS Class 8veekindluse standardile ning peale selle ka JIS Class 5 tolmukindlusele. Lisaks võib kaamerat kasutada kuni –10°C külmas keskkonnas. Kaamerat on võimalik kasutada veespordis, suusarajal, kalaretkel ning mujalgi ilma, et peaks muretsema vedelike või mustuse pärast.

3. Kõrge kvaliteediga videolõigud
Optio W60 salvestab videot mõõduga 1280 × 720 pikslit. See on võrreldav HDTV eraldusvõimega. Kaameral on mitmed funktsioonid, mis muudavad videosalvestuse lihtsamaks ja nauditavaks. Movie SR (värinastabilisaator) vähendab värina mõju pildile ning näiteks Underwater Movie rezhiim on mõeldud optimaalsete parameetritega video salvestamiseks vee all.

4. Auto Picture automaatprogramm
Originaalsel Auto Picture tehnoloogial põhinevat stseenituvastust on selles kaameras veelgi täiendatud. Kaamera automaatselt tuvastab pildistustingimused ning valib optimaalse stseeniprogrammi. Pildistaja saab kasutada stseeniprogramme paljude erinevate stseenide pildistamiseks. Optio W60 suudab valida seitsme programmi hulgast: olemasolevatele (maastik, portree, öövõte ja Standard) programmidele lisandusid lill, sport ja öine portree.

5. Face Recognition näotuvastus
Optio W60 näotuvastus funktsioon võimaldab jäädvustada kauneid portreesid. Näotuvastus suudab kaadrist umbes 0,03 sekundi jooksul leida kuni 32 nägu ning määrata särituse ja teravuse nende alusel. Kaameral on ka naeratuse tuvastus, mis pildistab inimest just naeratamise hetkel ning silmapilgutuse tuvastus, mis hoiatab fotograafi juhul kui pildistatav särituse hetkel silmi pilgutas.

6. 10 efektiivset megapikslit tagavad detailsed fotod
Optio W60 pildisensori 10 efektiivset megapikslit tagavad veelgi teravamad fotod. Selle eraldusvõime juures on võimalik printida kuni A3 mõõdus teravaid fotosid.

7. Digital SR pildistabilisaator
Optio W60 kaameral on Digital SR pildistabilisaator, mis kasutab hämaras pildistamisel kaamera värina mõju vähendamiseks kõrget ISO tundlikkust (kuniISO 6400). Kõrgel tundlikkusel on säriajad hämaras lühemad ning kaamera värinei jõua pildi teravust mõjutada. Lisaks korrigeerib elektrooniline stabilisaator piltide udusust taasesituse käigus.

8. Ere, hea nähtavusega LCD monitor
2.5-tolline kõrge lahutusvõimega (umbes 230,000 punkti) LCD monitor onkaetud AR (Anti-Reflection) peegeldusvastase kattega, mis muudab monitori nähtavuse eredates tingimustes märksa paremaks. Monitoril on ka lai vaate-nurk — umbes 170° nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt. See tähendab, et fotosid saab kerge vaevaga kontrollida iga nurga alt.

9. Muud omadused
(1) Makrorezhiimi saab kasutada objektiivist kuni 1 cm kaugusel olevate objektide jäädvustamiseks suurelt
(2) Digital wide funktsioon ühendab kaks võtet digitaalselt, saavutades digitaalse panoraami vaatenurga ekvivalendiks umbes 21mm (35mm ekvivalendina)
(3) SP (Super Protect) vääristus lisab vett tõrjuva katte objektiivi esiläätsele, takistades sellega veepiiskade tekkimist
(4) Eraldi müüdav Optio W60 Skin O-CC812 kaitseb kaamerat mustuse ja kriimustuste eest
(5) Panoraamrezhiim ühendab omavahel kuni kolm kaadrit ilusaks panoraamiks
(6) Intelligentne suum laiendab optilise suumi ulatust ilma, et pildikvaliteet sellega kannataks
(7) Kasutab SD ja SDHC mälukaarte
(8) Umbes 36,4 MB sisemälu
(9) Pildiraamide funktsioon võimaldab kasutada loominguliste piltide jäädvustamisel kuni 80 erinevat pildiraami
(10)Kuupäeva ja kellaaja pealetrüki võimalus
(11)Komplektis ACDSee for PENTAX 3.0 piltide vaatamise/haldamise tarkvara, mis töötab ka operatsioonisüsteemis Windows Vista™
(12)Toetab PictBridge, DPOF funktsioone, Exif Print ja PRINT Image Matching.

*PENTAX Corporation ja HOYA CORPORATION ühinesid 31. märtsil 2008.

• PENTAX ja Optio on HOYA CORPORATION kaubamärgid.
• Kõik muud brändi- ja tootenimed on nende omanike kaubamärgid või registreeritud kaubamärgid.
• See toode toetab PRINT Image Matching III. PRINT Image Matching võimaldab digitaalkaamerate, printerite ja tarkvara abil luua fotograafil tema kavatsustele vastavaid pilte. Mõned funktsioonid ei ole kasutatavad, kui printer ei toeta PRINT Image Matching III.
© 2001 Seiko Epson Corporation. Kõik õigused kaitstud. Print Image Matching ja logo on Seiko Epson Corporation kaubamärgid.
• Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda ilma eelneva hoiatuseta.

Allikas: www.pentax.ee

Kommentaare ei ole: