06 mai 2008

Algav portreefoto konkurss saadab võitja Aafrikasse

Tänasest kuni 22. maini saavad kõik huvilised võtta osa üle-eestilisest portreefoto konkursist, mille auhinnafond ulatub üle 100 000 krooni. Baltimaade suurima portreefotode konkursi võitja sõidab eksklusiivsele fotoreisile Aafrikasse, võistlusele laekunud pilte saab vaadata ja hinnata veebilehel www.pentax.ee.

„Inimeste emotsioone annab kõige paremini edasi just portreefoto, seega kutsume üles kõiki, keda fotopisik kasvõi natukenegi näpistanud on, jäädvustama sõprade ja pereliikmete ilmeid ja tundeid,“ julgustas võistlusest osa võtma selle üks korraldajaid, fotograaf Kaupo Kikkas.

“Pentaxi Aasta Portreefoto” konkursile on oodatud osalema nii professionaalsed kui hobipiltnikud, iga osaleja võib esitada kuni kolm fotot. Saadetud ülesvõtteid hinnatakse kolmes kategoorias – lapsed, harrastajad ja professionaalid. Iga kategooria puhul autasustab žürii viit parimat pilti, olenevalt kategooriast küündivad autasud pildi eest kuni 12 000 kroonini. Lisaks selgitatakse välja publikulemmik ning konkursi peavõitja, keda ootab ees ligi 40 000 krooni maksev seikluslik fotoretk Aafrikasse.

Parimat portreefotot selgitatakse välja juba kolmandat aastat ning tänavu oodatakse võistlusest osa võtma ligi 2000 pilti. Konkursil osalemine on tasuta, töid saab esitada kuni 22. maini 2008. Võistlustöödega saab tutvuda leheküljel www.pentax.ee, kus on üleval ka vajalik lisainformatsioon fotode tehniliste nõuete ja konkursitingimuste kohta.

Portreefoto võistlusele paneb punkti 29. mail toimuv suurejooneline lõpuüritus Estonia kontserdisaalis, kuhu on oodatud nii võistlusel osalejad kui kõik teised fotohuvilised. Suurel ekraanil näidatakse parimaid võistluspilte ning üles astuvad smooth-jazz-pop muusikat viljelev Marjamaa Brothers ja Uku Suviste. Fotovõistluse lõppüritusel kuulutatakse välja konkursi kõikide kategooriate võitjad ning antakse üle Grand Prix auhind.

Lisainfo:
E-post: portree@pentax.ee
Telefon: 661 0831
www.pentax.ee

Kommentaare ei ole: