25 märts 2008

Loodusfoto koolitus “Sven Začeki meistriklass”

Juba kolmandat korda kutsutakse loodusfotohuvilisi Mahtra rahvakooli, et värskendada ning uuendada teadmisi oma lemmiktegevuses – elava looduse pildistamises. Kaasaegne digifotograafia ning materjalide digitöötlus pakub tegijaile lõpmatul hulgal võimalusi, ole vaid mees ja pea sammu tehnika arengu ning andmetöötlusprogrammide väljalaske kiirusega. See ei ole kerge ülesanne.

Just seda viimast on rõhutanud ka eelmiste koolituste meistrid Urmas Tartes ja Arne Ader. Tähtis on teadmine, et arutus võidujooksus tehnika viimase sõnaga kipub inimene ikka alla jääma. Kui mitte muul kombel, siis rahakott ikka vastu ei pea. Meie fotomeistriklasside üks ülesannetest on fotohuvilise "jalgealuse kindlustamine" ehk olemasolevate ja käepäraste võimaluste maksimaalse kasutamise teede kättenäitamine.

Looduspildistamine on kindlasti üks suurepärastest looduse mõtestamise teedest. Pildistamine aitab leida väärtuslikku ning seoseid meid ümbritsevas keskkonnas, ilumeele arendamisest rääkimata. 28- 30. märtsini on fototeejuhiks viimaste aastate üks enim avaldatud noore põlvkonna loodusfotograafe Sven Začek ajakirja Lofo väljaandajate tandemist.

NB! Koolitusel osalejatel palutakse kaasa võtta heitlikule kevadilmale kohane riietus, digifotovarustus, sülearvuti koos mälukaardi lugejaga. Koolituse hind 1500 krooni sisaldab ööbimist, toitlustamist ja Kirile Loo kontserti.

Lisainfo ja registreerimine telefonil 50 76 214 ja Mahtra Rahvakooli kodulehel.

Kommentaare ei ole: