29 juuli 2008

Uued kompaktid Pentaxilt

Pentax annab teada uutest peagi müügilesaabuvatest 60 seeria digikaameratest.

PENTAX Optio E60 — Algajaklassi kompaktne digitaalkaamera 10,1 efektiivse megapiksliga pakub kõrget eraldusvõimet

Loe lähemalt: pentax.ee või photopoint.ee


PENTAX Optio M60 — Standardklassi digitaalne kompaktkaamera, mis muudab pildistamise 8 stseeniprogrammi abil võimalikult mugavaks


Loe lähemalt: pentax.ee või photopoint.ee

15 juuli 2008

Fotokonkurss "Aasta MotoFoto 2008"

MTÜ Viljandi Fotoklubi korraldab fotokonkursi "Aasta MotoFoto 2008"
Võistlema oodatakse pilte põnevatest, ekstreemsetest ja emotsionaalsetest hetkedest mootorrataste ja ATV-de maailmast.

Toimumisaeg 10.juuli kuni 31.august 2008

Täpsem info Viljandi Fotoklubi kodulehelt.

14 juuli 2008

Fotokonkurss "Pildista kultuuri!"

Näe kultuuri, pildista kultuuri!

Tallinn on 2011. aastal Euroopa kultuuripealinn, millele saab näo anda igaüks. Esimeseks võimaluseks ise oma kultuuripealinna kujundada on osaleda fotokonkursil, kuhu laekunud fotodest kujuneb tore fotopank, millega iseloomustatakse meie kultuuri nii Eestis kui väljaspool. Ära lase seda võimalust käest!

Selleks ava oma silmad, märka kultuuri enda ümber selle kõige erinevamates avaldumisvormides ja pildista see üles! Me ei ütle sulle, mis kultuur on, ütle sina meile! Selleks jäädvusta üritusi, linnameeleolusid või linnaruumi, milles sa oskad kultuuri märgata, ning saada need pildid konkursile. Fotod ei pea kajastama ainult Tallinna, oodatud on fotod kogu Eestist. Parimatest fotodest valmivad pildialbum ja näitus. Fotokonkurss viiakse läbi koostöös pilt.delfi.ee-ga, auhinnad on korralikud!

Lisainfo ja tingimused http://www.tallinn2011.ee http://pilt.delfi.ee/contests/

10 juuli 2008

Fotovõistlus masinad ja bikiinid!


Ekspressauto.ee on välja kuulutanud fotovõistluse "Masinad ja Bikiinid".

Võistlusel osalemiseks toimi järgnevalt:

  1. Tõmba selga bikiinid.
  2. Vali endale sobiv masin - lubatud kõik masinad köögikombainist kuni teerullini.
  3. Lase endast ja masinast teha pilt.
  4. Mine aadresile www.ekspressauto.ee ja lae oma pilt üles ning salvesta oma kontaktandmed.
  5. Helista ja meili kõigile oma sõpradele, et nad läheksid sinu pildile häält andma. Mida rohkem hääli seda kindlam on, et just sinust saab võitja!
Kampaania võitja saab suve lõpuni enda kasutusse Renault Laguna.
Auhinna paneb välja ABC Motors AS

Täpsed reeglid ekspressauto.ee

01 juuli 2008

Nikonilt uus täiskaadri digipeegel D700

Nikon tutvustas täna oma uut täiskaadersensoriga peegelkaamerat D700 ning profivälku Speedlight SB-900.

D700 laiendab Nikoni ’ FX-formaadis SLR-fotoaparaatide valikut, ühendades käepärases korpuses teedrajava tehnoloogia ja tööjõudluse. Kõrge tundlikkusega 12,1-megapikslisel CMOS-anduril on (laiendatav) 200 kuni 6400 ISO-ulatus ja isepuhastuv tolmu vähendamise seade. EXPEED kujutise töötlusmootor võimaldab pilte jäädvustada suurepärase detailsuse ja toonivarjunditega kuni 5 kaadrit sekundis (8 kaadrit sekundis valikulise MB-D10 akukomplektiga ja EN-EL4a akuga). Täiustatud stseeni tuvastamise annab suurepäraseid säritusi ning seda toetab Nikoni’ tunnustatud 51-punktilist automaatse teravustamise süsteem, mis pakub väljapaistvat kalkeerimistäpsust isegi vähese valguse korral. Valitav pildikontroll tõhustab kaamerasisest pilditöötlust, säästes järeltöötluse aega, ja kõrglahutusega 3-tolline LCD-ekraan toetab kahte reaalaja vaate režiimi, lisaks kõrglahutusega multimeedialiidesele. Kaitstud tugeva, keskkonnatingimustekindla magneesiumisulamist korpusega on D700 suurepäraselt tasakaalustatud DSLR-kaamera, mis suudab toime tulla ootamatustega, kuhu iganes fotograafia teid viib.


Peamised omadused:

12,1-megapikslise FX (täiskaadriga) CMOS-andur kõrge signaali ja müra suhtarvuga, suure dünaamilisuse ulatuse ja sisseehitatud isepuhastuva anduriga, mis vähendab tolmu.
  • ISO 200 – 6400: laiendatav kuni 25600 (ekvivalent) ja vähendatav kuni ISO 100 (ekvivalent).
  • 5 kaadrit/ sek pidev pildistamine (8 kaadrit/sek valikulise MB-D10 akukomplektiga, milles on liitium-ioonaku EN-EL4a või 8 AA akud).
  • EXPEED pildi töötlemismootor 14-bitise A/D konversiooniga ja 16-bitise pilditöötlusega suurepärase detailitäpsuse ja värvitoonide jaoks.
  • Täiustatud stseenituvastussüsteem ühendab endas fotoaparaadi’ mõõtmist ja automaatse teravustamise andureid täpse särituse ja teravate kujutiste saamiseks.
  • Multi-CAM3500FX 51-punktine automaatse teravustamise süsteem. Individuaalselt valitav või konfigureeritav 9-punktise, 21-punktise ja 51-punktise katvuse sätetes.
  • Pildi reguleerimine tõhus kaamerasisene pilditöötlus, mis võimaldab enne pildistamist kohandada kujutise parameetreid, nt teravustamist, kontrasti, eredust, värvitooni ja küllastust erinevates värvirežiimides.
  • 920,000-punktine kõrglahutusega, 3-tolline VGA LCD-monitor laia 170-kraadise vaatenurgaga.
  • Reaalaja vaade automaatse teravustamisega võimaldab LCD-ekraani abil pilte koostada. Toetatakse kahte režiimi: käelt või statiivilt pildistamine.
  • DX-kärpimise režiimi saab lubada automaatselt kui DX-formaadis objektiiv on lisatud.
  • Kiirreageerimine: Ligikaudu 40 ms katiku viivitus.
  • Aktiivne digitaalvalgustus võimaldab saada suurepäraseid kontrastseid pilte, rakendades automaatselt tonaalsuse kompenseerimist pildistamise hetke.
  • HDMI videoväljundi liides võimaldab ühendamist kõrglahutusega videosüsteemidega.
  • Käepärane ergonoomika nuppude asetusega, mis on optimeeritud kiireks ja mugavaks käsitsemiseks.
  • Vastupidav magneesiumisulamist korpus: Niiskus- ja tolmukindel.
  • Toetab traadita LANi ja Etherneti valikulise raadiosaatja WT-4 abil.

SB-900 välklamp:

Professionaalne i-TTL välk, mis ühildub Nikon FX ja DX-formaadis SLR-fotoaparaatidega ja osaga Nikoni loovvalgustussüsteemist. See võimas kiirvälk annab fotograafidele suuremad loomingulised võimalused välguga pildistamisel. Kolm valgustusmustrit - keskelekaalutud, tasakaalustatud ja standardne - annavad täieliku kontrolli välgu ulatuse üle ja sellel on oma klassi parim atomaatsuumi ulatus 17-200 mm ainult 1,2 sekundi jooksul. Täiustatud omaduste hulka kuuluvad vooluvõimendi, mis võimaldab suure kiirusega laadimist nelja AA-tüüpi aku ja sisseehitatud temperatuurikaitsesüsteemiga, et hoida liigse kuumenemise eest. SB-900 suudab automaatselt tuvastada luminofoori või hõõguva värvifiltri olemasolu ja edastada selle teabe ühendatud kaamera ’ valge tasakaalu seadetesse ja selle püsivara saab uuendada fotoaparaadi korpuse kaudu.

Peamised omadused:
  • Professionaalne i-TTL (nutikas TTL) kiirvälk, mis ühildub FX ja DX-formaadis SLR-fotoaparaatidega.
  • Ühtib Nikoni loovvalgustussüsteem.
  • Keskelekaalutud, tasakaalustatud ja standardse valgustusmustriga: Keskelekaalutud režiim suunab valgustuse kaadri keskele, kasulik telefoto objektiivi kasutamise korral. Tasakaalustatud režiim jaotab valguse ühtlaselt üle kaadri, kasulik grupipiltide tegemisel. Standardses režiimis on standardne võimsuse tasakaalustus ja valguse jaotus.
  • 17-200 mm automaatsuumi ulatus: toimub vaid 1,2 sekundiga. 14 mm suumi ulatus, kui kasutatakse sisseehitatud hajutit või kiirvälgu sfääri.
  • Automaatne sensori formaadi tuvastamine: tunneb automaatselt ära FX või DX-formaadis kaamerad.
  • Suure kiirusega laadimise aeg 2,2 sekundit nelja AA-tüüpi aku abil.
  • Intuitiivne kasutajaliides suure LCD-ekraani ja 3 mitmeotstarbelise lülitiga, mida saab eraldi konfigureerida.
  • Automaatse teravustamise abivalgustus: ühildub Multi-CAM3500 FX / DX AF sensoritega.
  • Põrkevõime: saab pöörata horisontaalselt 180º paremale ja vasakule, kallutada üles 90º ja alla 11º.
  • Temperatuurikaitsesüsteem: programmeeritav hoiatama ülekuumenemise eest väga intensiivse pildistamise ajal.
  • Automaatne filtrituvastus: Kiirvälk reguleerib automaatselt ühendatud kaamera ’ valge tasakaalu seadeid, kui kasutatakse luminofoor- või hõõguvat värvifiltrit.
  • Püsivara saab uuendada ühendatud kaamera salvestatud meediumi kaudu.