18 juuni 2008

EFK 2008

EFK 2008 (eesti fotograafide kokkutulek) toimub sel aastal 19-20.juulil Lodis.


EFK on iga-aastane fotoüritus, kuhu oodatakse kõiki professionaale ja amatöörfotograafe.

Täpsem info: http://files.fak.ee/efk/

Käimas on Olympuse kampaania Flash or Cash!

Olympus pakub piiratud aja jooksul kõigile E-3 kaamera ostjatele tasuta juhtmeta välklampi FL-50R või 3129.- EEK suuruse summa tagastamisvõimalust. Kampaanias osalemiseks peab vaid ostma ajavahemikus 1. juunist 31. augustini 2008 Olympus E-3 kaamera, selle internetis registreerima ja enne 11. oktoobrit 2008 meile kampaanias nõutud dokumendid saatma.

Valgustustingimuste parandamiseks ei pea tüütute juhtmetega tegelema. Olympuse uue kaugjuhitava (RC) välklambi FL-50R abil on valgustustingimuste parandamine väga lihtne ja mugav. See välklamp on suurepäraseks täienduseks Olympus E-3 D-SLR kaamerale, mille kiirust, pildikvaliteeti ja vastupidavust hinnatakse väga kõrgelt. E-3 kaamera võimaldab juhtida kuni kolme erinevat välklampide gruppi otse kaamera kerest – eraldi juhtseadist ei ole vaja. Fotograafidel on võimalik valgustingimusi parandada ilma tüütute juhtmete peale aega raiskamata. Juhtmeta välklamp FL-50R ühildub täiuslikult E-3-ga ja on ideaalseks abiliseks igale Olympuse E-System kaamerat kasutavale fotograafile.

Kampaanias osalemiseks saatke meile lihtsalt ostukviitungi ja registreerimisvormi väljatrüki koopa ning E-3 kaamera karbilt väljalõigatud vöötkood.


Need tuleb saata järgmisel aadressil:
Olympus D-SLR Promotion
Postfach 1420
32773 Lage
Germany


Kampaanias osalemiseks klõpsake siia , täitke taotlusvorm, trükkige see välja ning saatke koos ostukviitungi koopia ja E-3 karbilt väljalõigatud vöötkoodiga meile.


Allikas ja lisainfo: olympus.ee

11 juuni 2008

Fotokonkurss "Tartus näeme"!

Tartu linn koostöös Tartu Postimehega korraldab suvise fotokonkursi "Tartus näeme". Fotokonkursist oodatakse osa võtma nii tartlasi kui ka Tartu külalisi.

Fotodel võiks kajastuda see, millisena tartlased ise ja linna külalised Tartut näevad. Olgu siis piltidel mõni meeleolukas kultuurisündmus, värvikas inimene, huvitav detail linnakeskkonnast või Tartu vaim.

Fotod palutakse saata meiliaadressile infokeskus@raad.tartu.ee või viia Tartu infokeskusesse Raekoja esimesel korrusel. Igal nädalal valib žürii välja kolm parimat tööd, mille autorid saavad linnavalitsuselt auhinna. Nädala meeldejäävaim foto avaldatakse Tartu Postimehes.

Fotokonkurss on suvekampaania "Tartus näeme" üks ettevõtmisi. Teist aastat korraldatava suvekampaaniaga soovib Tartu linnavalitsus pilti atraktiivsest ja aastaringselt kihavast Tartust viia kõigi Eesti elanikeni.

Suvekampaania hüüdlausel "Tartus näeme" on mitu tähendust. Ühelt poolt on see kui lubadus tulla Tartusse ja kohtuda siin sõpradega. Teisalt kannab see lause mõtet, et Tartul on palju erinevaid külgi, mis pakuvad rõõmu, teadasaamist ja kaasalöömislusti.

Lisainfo: visittartu.com

Algas fotovõistlus “Maavalla hiied 10221 (2008)”

Maavalla koda kuulutas välja fotovõistluse “Maavalla hiied 10221 (2008)”.

Fotovõistluse eesmärk on jäädvustada meie rahva looduslike pyhapaikade ilu ja valu ning suunata inimesi märkama esivanemate väekohtade varjatud väärtusi.

Hiied, yksikud pyhad puud, kivid, allikad, ristipuud ja muud looduslikud pyhapaigad kätkevad endas loonalisi ning asise ja vaimse elma väärtusi, mis ootavad avastamist. Märkamist vajab seegi, kuidas inimene pyhapaiku hoiab ja kasutab, olgu siis esivanemate heade tavade vaimus või hoopis teadmatult ja hoolimatult.

Allikas ja lisainfo: maavald.ee

Tammelinna raamatukogu fotoring lõpetas hooaja

Möödunud reedel avati Tartu linnaraamatukogu Tammelinna harukogus (Suur kaar 56) raamatukogu fotoringi esimene näitus. Vaatamiseks on väljas ringi liikmete endi poolt näituse jaoks valitud pildid.

Tammelinna raamatukogu fotoring alustas tegevust käesoleva aasta jaanuaris fotograafi ja juhendaja Rein Urbeli käe all. Veerandsajast registreerunust jäi alles kümmekond, kes viie kuu jooksul kord nädalas kokku tulid, et saada uusi teadmisi fotograafiast.

Ringi vanuseline koosseis on väga erinev – alates 8-aastasest koolipoisist ja lõpetades 70. eluaasta künnisel vanahärraga. Enne suvepuhkusele minekut lepiti kokku, et fotoringi töö jätkub sügisel ja siis juba kahes kohas: lisaks Tammelinnale ka Annelinna raamatukogus.

Juhendaja Rein Urbeli sõnul toimub tegevus vigadest õppimise põhimõttel. Üheskoos vaadatakse ja hinnatakse fotoringi liikmete tehtud pilte. Urbel peab väga oluliseks omaduseks vaatlemisoskust, mida algajatel fotograafidel on vaja arendada ja suunata.

Tehniliselt teeb kaasajal pildi heaks juba automaatika. Just nägemis- ja vaatlemisoskuse arendamiseks on ringüritustel tutvutud vanade meisterfotograafide loominguga, kelle pildiparemik valmis juba enne 1950. aastat. Ringi järgmisel hooajal on tutvumisjärge ootamas mitmed vanameistrid eesotsas Ansel Adamsiga.

Fotoringi näitust saab Tartus Tammelinna raamatukogus vaadata 16. juulini.

10 juuni 2008

Canonilt uus digipeegel ja uuendatud 430EX II välk

Canon teatas täna uuest algtaseme digipeeglist.
Canon EOS 1000D on mõeldud algajatele ning paigutub EOS digipeeglite mudelirivis kõige madalamale.

Kaameral on 10,1 megapiksliga CMOS sensor, 7 punkti ja laia alaga automaatteravustamine ning kuni 3 JPEG kaadrit sekundis võimaldav sarivõte.

EOS 1000D on kõigist EOS sarja digipeeglitest k
ergeim kuid sisaldab sellele vaatamata uusimaid tehnoloogiaid nagu DiG!C III protsessor ning Live View kadreerimine LCD monitori abil.

Allikas: photopoint.ee

Lisaks uuele digipeeglile tõi Canon täna avalikkuse ette ka uue Speedlite 430EX II välklambi.
Selle keskklassi välklambi uus mudel pakub muuhulgas 20% lühemaid laadimisaegu, vaikset laadimist ning muuhulgas ka uut kiirlukustussüsteemi.

Välklambi juhtarv on 43 (meetrit, ISO 100, 105 mm objektiiviga). Integreeritud lainurkhajuti võimaldab valgustada kuni 14 mm fookuskaugusega objektiivi vaatevälja.
Speedlite 430EX järeltulija suudab välgukondensaatorit laadida kiirelt ja vaikselt ning pakub täielikku kontrolli menüüsüsteemi kaudu. 430EX II sobib universaalseks välklambiks nii amatöörile kui ka professionaalile.

Allikas: photopoint.ee

04 juuni 2008

Uus objektiiv Pentaxilt

smc PENTAX DA 17-70mm F4 AL [IF] SDM
Eksklusiivselt PENTAX digipeeglitele mõeldud standardne suumobjektiiv



HOYA CORPORATION annab teada uuest smc PENTAX DA 17-70mm F4 AL [IF] SDM suumobjektiivist, mis on loodud eksklusiivselt PENTAX digipeeglite jaoks. See standardne suumobjektiiv katab sagedamini kasutatavad fookuskaugused lainurga ja televõtte ulatuses, olles samal ajal kompaktne ja kergesti käsitsetav.

Peamised omadused

1. Umbes 4,1× suum

PENTAX digipeegli ees katab objektiiv fookuskauguste vahemiku 26 kuni 107 mm (35mm ekvivalendina) ning pakub 4,1× suumi. Fookuskauguste ulatuselt sobib objektiiv igapäevaseks kasutamiseks nii kodus kui ka reisil.

2. Eriti sujuv ning vaikne SDM teravustamismootor
Tänu PENTAX poolt väljatöötatud SDM teravustamismootorile on selle objektiivi automaatne teravustamine eriliselt vaikne ja sujuv. Kui paigaldada objektiiv SDM-toega PENTAX digipeegli* ette, valib kaamera automaatselt SDM teravustamisrežiimi. SDM mootorile vaatamata on objektiiv kompaktne ja kergesti kasutatav.
* Objektiiv ühildub järgmiste kaamerakeredega: K20D, K200D, K100D Super ja K10D (tarkvaraversiooniga V. 1.30 või uuem). Teiste kaamerakerede ees on teravustamisrežiimiks automaatselt manuaalrežiim.

3. Hea pildikvaliteet
Tänu optilises süsteemis olevale kahele hübriid-asfäärilisele (AL) elemendile on erinevad pildimoonutused kontrolli all ning objektiivi pildikvaliteet silmapaistev.

4. Maksimaalne F4 ava kogu suumi ulatuses
Kuna maksimaalne ava (F4) jääb kogu suumi ulatuses muutumatuks, võimaldab see fotograafil kasutada kaamera värina vähendamiseks kiiremaid säriaegu või pildistada udusema taustaga portreesid.

5. Digitaalsete digipeeglite jaoks loodud optiline süsteem
Elementide vääristus, optiline konstruktsioon – kogu objektiivi loomisel on silmas peetud sobivust digikaameratele. Objektiivi pildiväli sobib ideaalselt APS-C mõõdus pildisensoriga kaamerale.

6. Muud omadused
(1) Lähim teravustamiskaugus kogu suumi ulatuses: 28 cm
(2) Sisene teravustamine (IF) – objektiiv ei pikene teravustamisel
(3) Kiire manuaalteravustamine – pärast automaatset teravustamist saab objekti vajadusel koheselt käsitsi üle teravustada ilma, et oleks vaja muuta AF režiimi vms.
(4) Objektiivi esiläätsele kantud SP (Super Protect) vääristus hülgab vett, mustust ja tolmu.

Tehnilised andmed
Bajonett: PENTAX KAF3
Konstruktsioon: 17 elementi 12 grupis
Vaatenurk: 79° - 23° (PENTAX digipeegli ees)
Diafragma labade arv: 7
Minimaalne ava: F22
Lähim teravustamiskaugus: 28 cm
Filtrikeere: 67 mm
Maksimaalne suurendus: 0,31×
Mõõdud (diameeter × pikkus): 75mm × 93,5mm
Kaal: 485g ilma varjukita; 515g koos varjukiga.

*PENTAX Corporation ja HOYA CORPORATION ühinesid 31. märtsil 2008. a.

  • PENTAX ja smc PENTAX on HOYA CORPORATION kaubamärgid.
  • Disain ja tehnilised andmed võivad muutuda ilma eelneva hoiatuseta.