28 aprill 2008

Canon EOS 40D tarkvarauuendus

See tarkvarauuendus parandab kaamera tööd järgmiselt:

• Parandab fenomeni, kus pildistabilisaator teeb imelikku heli, kui teatud nuppe vajutada (EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS objektiiviga).
• Parandab fenomeni, kus objektiiv teeb imelikku häält, kui kaameraga on ühendatud pildistabilisaatoriga objektiivid.
• Parandab fenomeni, kus osa fotost kuvatakse vedelkristallekraanil väga ebaloomulike värvidega.
• Parandab vead hispaania ja norrakeelsetes menüüdes.

Püsivara värskenduse allalaadimiseks ja ingliskeelse õpetuse vaatamiseks klõpsake alloleval lingil.

EOS 40D tarkvarauuendus

Kahtlased pinnad. Suspicious Surfaces

Kaupo Kikkase uus fotonäitus pindadest, materjalidest, värvidest ja aja kulgemisest. Need vormid, mustrid ja objektid on pildistatud üle maailma Aafrikas, Ameerikas, Aasias ja koduses Eestis. Ometigi on need pinnad sarnased, sest aeg kulgeb ning voolib eid ja maailma ühtmoodi - samas nii erinevad, kuna materjalid, mõtlemine ja käitumine erineb.

Näituse avamine toimub 3.mail kell 19:00 Mercado “hõrgutiste tänaval”.

TIPA 2008 auhinnad jagatud

TIPA (Technical Image Press Association) on välja kuulutanud 2008. aasta fotograafiaauhindade võitjad. Nikon pani kinni esikohad kahes kõige tähtsamaks loetavas kategoorias.

Esikoha Digipeeglite profikategoorias saavutas Nikoni lipulaev D3. Hindajad tõid välja fotode väga hea kvaliteedi minimaalse valgustatuse puhul. Selle saavutuse saladus peitub FX formaadis CMOS sensoris (36 × 23,9 mm), kus iga piksel on tavalise sensori pikslist oma mõõtudelt veidike suurem. Veel pöörati tähelepanu aparaadi sarivõtte funktsioonile, mis võimaldab pildistada 9 kaadrit sekundis.

Loe lähemalt Photopointi blogist

27 aprill 2008

Photopoint avas Pentaxi tehnika laenutuse

PhotoPoint hakkas Tallinnas oma Pärnu mnt. 139/2 kaupluses pakkuma PENTAX fototehnika renditeenust. Rentida saab PENTAX digipeegleid, objektiive, välklampe ning mälukaarte. Renditava tehnika eest tuleb rendihind tasuda ettemaksuna. Makseviisina aktsepteeritakse vaid pangakaarti või pangaülekannet, sularahas maksta ei saa. Tagatisraha reeglina ei nõuta, kuid kauplusel on õigus seda vajadusel siiski teha.

Fototehnika rentimine on hea võimalus kaamera või objektiivi põhjalikuks proovimiseks enne selle ostmist. Kui pärast rendiperioodi leiad, et soovid proovitud objektiivi või kaamera endale soetada, tehakse sulle uue kauba hind renditasu võrra soodsamaks!

Vaata lähemalt Photopointi lehelt: Fototehnika rent

23 aprill 2008

Prügikolli fotojaht

Eesti Päevaleht korraldab projekti "Teeme ära 2008” raames fotovõistluse "Prügikolli fotojaht!”

Fotovõistlus kestab 21. märtsist 1. maini. Võitjad valib välja professionaalne žürii kolmes kategoorias: parim prügikolli tabamise pilt, parim prügikolli tegevuse pilt ja kõige šokeerivam prügikoht.

Loe lisa Eesti Päevalehe veebist.

18 aprill 2008

Nikoni tarkvarauuendus paljastab D3x?

Nikon D3Nikon lasi hiljaaegu välja D3 digipeegli tarkvarauuenduse v1.10, mis parandab mõningad vanad vead kaamera tarkvaras ning parandab funktsionaalsust. Tundub, et Nikon ei olnud arvestanud võimalusega, et keegi võib hakata tarkvara koodi uurima. Nii aga juhtus ning tarkvaras oli vihjatud pildimõõdule 6048 × 4032 pikslit. Tegemist on 24,4 megapikslise eraldusvõimega, mida praegune D3 ei suuda. See võib ainult tähendada, et tulemas on pikslite arvult teine profikaamera D3x näol (esikohal oleks 24,8 megapiksliga Sony Alpha A900).

Usutakse, et tegemist on D3x prototüübi jaoks väljatöötatud tarkvaraga, mis jäeti D3 jaoks kohendamata. Kui D3x ametlikult välja tuleb, siis hakatakse seda tõenäoliselt müüma koos D3-ga.

Allikas: blog.photopoint.ee

16 aprill 2008

Digipeeglite müük Jaapanis kahekordistus

Statistika näitab, et Jaapanis müüdi veebruaris möödunud aasta sama perioodiga võrreldes peaaegu kaks korda enam digipeegleid.

Loe pikemalt: blog.photopoint.ee

15 aprill 2008

Fotofoorum

Avatud on uus fototeemaline foorumiportaal Fotofoorum.ee



http://www.fotofoorum.ee/

14 aprill 2008

Fotokonkurss ja seminaripäev "Kõik tunded on õiged!"

Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühendus kutsub osa võtma fotokonkursist ja seminaripäevast (17. 05.08 Tallinna Ülikoolis) teemal “Kõik tunded on õiged“.

Projekti eesmärgiks on Eesti koolide gümnaasiumiõpilastele, kõrgkoolide üliõpilastele ja kõikidele psühholoogiast huvitatuile noortele vanuses 16-25 tutvustada psühholoogiat ja selle õppimise võimalusi Eestis ning samal ajal ka emotsioonide teemat.

Võistlusel ja seminaripäeval võivad osaleda kõik keskkooliõpilased, kõrgkoolide üliõpilased, Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühenduse liikmed ning kõik psühholoogiast huvitatud noored vanuses 16-25. Võistluse auhinnafond on 5000 krooni!

Lisainfo, osalemistingimused ja registreerimine:“Kõik tunded on õiged”.

Fotokonkurss „Kultuurid m i n u tänavatel”














Algas fotokonkurss „Kultuurid m i n u tänavatel”, millest oodatakse osa võtma ELi kõigi 27 liikmesriigi elanikke. Konkursi eesmärk on anda eurooplastele võimalus esitada oma nägemus kultuuridevahelisest dialoogist. Võistlustööde esitamise tähtaeg on 30. juuni 2008. Fotosid saab konkursile saata kodulehe www.street-cultures.eu vahendusel. Võitjaid ootab 15 000 euro väärtuses auhindu.

11 aprill 2008

Eesti fotograafide workshopid Lätis

Eesti fotograafid Annika Metsla ja Kaupo Kikkas viivad läbi mai lõpus Lätis põneva workshopi, kuhu ka kõik Eesti osalejad oodatud.

Täpsem info: fotoakademija.lv

Allikas: eestifoto.ee

"Eskapistid" Kalve, Katz, Laurits, Maasik, Merila, Palm

28. märtsist kuni 20. aprillini saab Kunstihoone galeriis näha näitust “Eskapistid”.

Oma eksapistlikke nägemusi esitavad Toomas Kalve, Madis Katz, Peeter Laurits, Arne Maasik, Herkki E Merila ja Madis Palm. Väljapaneku raamiks on illustratsioonid August Jakobsoni muinasjutule “Virmalised”, milles on välja vahetatud ainult üks sõna.

10 aprill 2008

Uued Coolpixid tulekul

Nikon COOLPIX P80

Uus kaamera pakub võimalusi uurida maailma nii kaugelt kui ka lähedalt.

10. aprill 2008 — Nikon Europe kuulutas täna välja COOLPIX P80, mis on uus täiendus edukale COOLPIX P-seeria tootevalikule. 10-megapikslisel kaameral on võimsa 18× suumiga NIKKOR objektiiv koos laiendatud telefoto võimaluse ning VR pildistabilisaatoriga selgete ja teravate tulemuste saamiseks. Aktiivse, detailidest huvituva fotohuvilise jaoks loodud kaamera korpus on oma klassi kompaktseim ning objektiiv ulatub lainurgast kuni tõsise telefotoni (35mm ekvivalendina 27 – 486 mm). Lisaks pakub P80 särituse manuaalset juhtimist (säriaeg ja ava) ning kõrget ISO6400 tundlikkust hämaras pildistamiseks. Erakordselt võimas suumobjektiiv suudab teravustada kuni 1 cm kaugusel asuvale objektile ning optiline VR pildistabilisaator vähendab kätevärina mõju pildile.


Nikoni EXPEED pilditöötlusprotsessoriga P80 on fotohuvilise jaoks igati kaasaegne lahendus, pakkudes täiustatud digitaalset funktsionaalsust kompaktses vormingus. Nikon Europe tarbetoodete asejuht Kazuhiro Okano kommenteerib: “COOLPIX P80 kaameral on kõik: võimas objektiiv, manuaal- ja automaatrežiimid ning täiustatud tehnoloogia kompaktses ja ergonoomiliselt kujundatud korpuses. Kõik, kes otsivad mitmekülgset ja kõrgkvaliteetset lihtsasti kaasaskantavat kaamerat, on tulemusi nähes üllatunud.”

Kaameral on kogu suumi ulatuses täpset kadreerimist võimaldav elektrooniline pildiotsija ja suur 2,7-tolline peegeldusvastase katte ning laia vaatenurgaga monitor.
Suure ulatusega suumobjektiivist, VR pildistabilisaatorist ja eraldusvõimest tulenevale tõhusale jõudlusele lisaks pakub P80 tehnoloogiaid, mis annavad silmapaistvaid tulemusi konkreetsetes situatsioonides. Grupipiltide ja portreede jäädvustamiseks loodud kolme ainulaadset Nikoni uuendust (näoprioriteediga automaatne teravustamine, kaamerasisene punaste silmade vähendus ja D-Lighting digitaalvalgustus) täiendab hämarates võttetingimustes kasutamiseks mõeldud kõrge ISO tundlikkus. Lisaks on kaameral videolõigu salvestamise võimalus ning 15 erinevateks situatsioonideks optimeeritud stseenirežiimi.
Loominguliste võimaluste hulka täiendab pärast pildistamist kasutatav pildi optimeerimise funktsioon, mis lubab kasutajal lisaks originaalse värvilise foto säilitamisele teha kaadrist ka mustvalgeid fotosid, kasutades soovi korral nelja erinevat efektfiltrit.

COOLPIX P80 on ideaalne kaamera fotohuvilisele, kes soovib täielikku käsitsijuhtimist, kompaktkaamera mugavust ning kõikvõimalikke muid valikuid. Tänu 15 stseenirežiimile, mis on seadistatud selliste olukordade jaoks nagu näiteks öövõte, ilutulestik, mererand, panoraamvõte ja spordifoto, saab tavapärastes situatsioonides parimate tulemuste saamiseks kaamerat eelnevalt seadistada. Videosalvestus suudab jäädvustada realistlikku liikumist kiirusega 30 kaadrit/sek ning ka aegvõtet, mis paljastab tundide või isegi päevade jooksul aeglaselt toimuvate stseenide salapära. Kaamerasse on integreeritud 52 MB sisemälu. Selle laiendusena saab tuhandete fotode kiireks jäädvustamiseks kasutada SD/SDHC-mälukaarte.


Nikon COOLPIX S52c ja S52

Uued kaameramudelid lisavad valikusse tugevust ja jätkavad WiFi ühilduvust


0. aprill 2008 - Nikon Europe esitles täna mudeleid S52 ja S52c – kaht uut kompakti edukas COOLPIX S seerias. Uute kaamerate elegantne disain ühendab endas stiili, mitmekülgsuse ja kerge kasutatavuse ning kohandab Nikoni tipptasemel uuendus- ja kvaliteedistandardeid. Kaamerad on mõeldud teadlikule tarbijale, kes usub, et stiil ja arenenud funktsionaalsus peaksid olema tootes ühendatud. Mõlemal kaameral on 9-megapiksline sensor teravate ja selgete piltide tegemiseks ja ruumisäästlik vertikaalselt paigutatud 3× suumi ja VR stabilisaatoriga NIKKOR objektiiv. S52c jätkab Nikon COOLPIX valiku uuenduslikkust, pakkudes võimalust jagada oma pilte koheselt sõpradega WiFi-ühenduse ja interneti kaudu.

„Nikoni EXPEED tehnoloogia kindlustab nobeda pilditöötluse ja kaamera töökiiruse,“ teatab Nikon Europe tarbetoodete asejuht Kazuhiro Okano, “ja COOLPIX S52 pakub stiili ja tehnoloogia ainulaadset kombinatsiooni. Oleme teinud kõik selleks, et nende fotoaparaatide kõrge väline kvaliteet vastaks sisulistele uuendustele. Loodame, et värvivalik sobib nii meestele kui naistele ja oleme kindlad, et neile, kes otsivad funktsionaalsust, meeldib S52c WiFi-ühenduvus.”

COOLPIX S52c
Oma lainelise pinnakujunduse, pehmete kurvide ja kauni viimistlusega on S52c kasutamine puhas rõõm. Vaatamata S52c vähesele kaalule ja kompaktsusele on kaamera ülimalt funktsionaalne. 9-megapiksline eraldusvõime, EXPEED pilditöötlus ja NIKKORi 3× optilise suumi ning VR pildistabilisaatoriga objektiiv kindlustavad parima pildikvaliteedi. WiFi ühenduse kaudu saab koheselt pilte jagada ja saata vaid ühe mugavalt paigutatud nupu vajutamisega. Internetikasutajad saavad oma pilte ja videolõike jagada Nikoni my Picturetown nimelise galerii kaudu, mis pakub kasutajale kuni 2 gigabaiti vaba salvestusruumi. Piltide vaatamine sõpradega kaameras on tänu suurele 3-tollisele LCD ekraanile paremaks muudetud. Ekraanil on lai vaatenurk ning kõrge kontrastsus.
S52c sisaldab kolme ainulaadset Nikoni uuendust – näoprioriteediga automaatset teravustamist, kaamerasisest punaste silmade vähendust ja D-Lighting digitaalvalgustust. Kui lisada siia kõrge ISO tundlikkus, on S52c inimeste ja gruppide pildistamiseks hämaras nii sise- kui välitingimustes täielikult varustatud. See pole kaugeltki kõik. Lisaks on kaameral videorežiim, 15 erinevateks situatsioonideks optimeeritud stseenirežiimi ja kuni 4 cm kaugusel asuvaid objekte pildistav lähivõtterežiim.

COOLPIX S52
S52 on varustatud samade põnevate funktsioonidega nagu S52c, kuid on mõeldud neile, kes ei vaja internetiühenduvust. Tänu sellele on S52 natuke väiksem (93 mm lai) ning kaamerat pakutakse kahes värvitoonis: hõbedane või must (sõltuvalt riigist, kus seda müüakse). Mõlemal kaameral on mugavad ja kasutajasõbralikud juhtnupud ning kergestiloetavad ekraanimenüüd funktsioonide juhtimiseks.

Allikas: photopoint.ee

07 aprill 2008

Canoni digipeeglite turuosa väheneb

Mis puudutab kaameratootjate jaoks strateegiliselt tähtsat digipeeglite turgu, siis seda valitses Canon kuni 2007. aastani. Uus statistika näitab, et nüüd on osa Canoni turuosast Nikonile üle läinud.

Turu-uuringute firma IDC andmeil müüs Canon 2007. aastal 3,18 miljonit peegelkaamerat Nikoni 2,98 miljoni vastu. Turuosad 2007. aastal jagunesid vastavalt 42,7% (Canon) ja 40% (Nikon). Võrreldes 2006.
aastaga vähenes vahe märgatavalt - siis oli Canonil 46,7% ning Nikonil 33%.

IDC andmeil kasvas Nikoni peegelkaamerate toodang 71,1% Canoni 29,3% võrreldes. Igaks juhuks tuleb ära märkida, et toodangu võrdlemisel ei võeta arvesse ettevõtete tulu. 2007. aasta teises pooles tõi Nikon välja konkureerivad digipeeglid D300 ja D3 ning avaldas sellega Canonile kõvasti survet.

Peegelkaamerate turg on kaameratootja jaoks suure tähtsusega, kuna see pole nii küllastunud kui kompaktkaamerate turg ning seal valitseb konkurents. Kompaktkaamerate osas üritavad tootjad meelitada inimesi ostma uuemat mudelit või siis mitut kaamerat erinevateks otstarveteks.
Digipeeglid seevastu pakuvad kompaktidega võrreldes märksa kõrgemat sooritusvõimet ning paremat pildikvaliteeti, lisaks on objektiivid vastavalt vajadustele vahetatavad. Seega on paljud tarbijad hindade langedes otsustanud peegelkaamera kasuks. Üleüldiselt tõusis peegelkaamerate turg 41%, kokku müüdi kuni 7,45 miljonit kaamerat.


Allikas: blog.photopoint.ee

04 aprill 2008

Looduse aasta foto 2008 valitud!

Looduse Omnibuss ja Nordea pank kutsuvad huvilisi 13. aprillil Tallinna linnahalli võistluse “Looduse aasta foto” pidulikule lõpetamisele. Traditsioonilise fotovõistluse saak oli rekordiline – ligi 7000 tööd 796 autorilt. Žürii koosseisus Rein Maran (esimees), Peep Puks, Tiit Pääsuke, Sirje Tooma, Kaupo Kikkas, Kaari Saarma ja Tõnu Talpsep ning Pekka Luukkola Soomest on oma valiku teinud. Veel saavad kõik loodusfotohuvilised kuni 11. aprillini Interneti kaudu aadressil www.looduseomnibuss.ee/lafoto oma lemmikuid valida.

Järgmisel pühapäeval, 13. aprillil, on aga kõik oodatud Tallinna linnahalli. Võitjaid välja kuulutama ja neile Tantsivaid Hunte jagama asutakse kell 14. Halli sisse pääseb juba kaks tundi varem: enne saab vaadata loodusfoto- ja fototehnikanäitusi.
Päeva avavad Rein Maran ja Hannu Hautala. Suurelt ekraanilt saab näha võistluse 500 valitud pilti, saateks muusika Urmas Sisaskilt ja Robert Jürjendali kitarristide orkestrilt. Vaadatakse ka pildiprogrammi Soome aasta parimatest loodusfotodest, kohal on naabrite aasta loodusfotograaf Lassi Rautiainen.

Laulavad Tõnis Mägi ja Chalice, päeva juhivad Rohke Debelakk ja Aleksei Turovski.

Pilet maksab täiskasvanutele 50, õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 30 krooni. Lapsed, kes veel koolis ei käi, samuti kõik fotovõistlusest osavõtjad saavad sisse tasuta (pääsmed saab infoletist).

Valmis ja saada on uus “Loodusfoto aastaraamat 2006–2008”.


Allikas: Fotodiip

03 aprill 2008

KUVA & KAMERA 2008


Sel nädalavahetusel toimub Helsingi Vanasadamas fotomess Kuva & Kamera 2008.

Mess on avatud laupäeval 9-17 ja pühapäeval 10-17 Helsingi Vanasadamas Pikku Satamakatu 3-5.
Pileti saab lunastada kohapeal 10 EUR eest.

Täpsem info: www.kuvamessut.com

Olympus E-3 saab DIWA kuldauhinna

2007. aasta oli Olympuse jaoks suur samm edasi. FourThirds süsteemi arendati veelgi edasi, lisaks toodi turule legendaarse E-1 järglane Olympus E-3. Professionaalidele suunatud uue digipeegli unikaalsed tehnoloogilised edasiarendused võib kokku võtta järgmiste märksõnadega:
kiirus, Live View, pildikvaliteet ning mitmekülgsus. Seega väärib E-3 DIWA auhinda täielikult.

DIWA (Digital Imaging Websites Association) ühendab endas koostööd tegevaid fotoalaseid veebisaite üle kogu maailma.